A COED, en una sessió, vam haber de resumir la idea de llenguatge i llengua, de manera que quedés clara la diferència entre els dos ja que són diferents. A continuació trobem el meu resum i les idees que en vaig treure:
diumenge, 30 d’octubre del 2011
Què és el llenguatge? Què és la llengua?
Creative Commons
Creative Commons és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduïr les barreres legals per a compartir treballs creatius.
Aquesta organització ofereix diferents llicències que engloben des del sistema tradicional de drets d'autor fins al domini públic.
La composició del text: planificació, composició i revisió
A l'anterior sessió de COED ens van repartir un dossier que parla de la composició del text i vam estar tractant-lo durant una part de la classe. Jo aquí us en deixaré les idees principals:
Vídeo y educación
Avui a la sessió de GTIC hem estat parlant del capítol 1 del llibre Vídeo y educación que ens havíem de llegir.
Hem donat molta importància a una idea en concret la qual hem tractat durant gairebé tota la classe. Aquesta idea parla del cervell i dels seus dos hemisferis, el dret i l'esquerra, i les funcions que tenen cada un.
dimarts, 25 d’octubre del 2011
Imatge
Aquesta activitat consisteix en penjar una imatge aquí al bloc i després penjar la mateixa tres cops més però amb diferents modificacions.
- La imatge original és la següent:
- La primera tasca era retallar un fragment de la imatge original:
He retallat la foto original de manera que no es vegin tants edificis i es vegi molt més l'edifici principal, l'Empire State. Es retalla la imatge fent click al botó que té la funció de retallar, llavors selecciones el troç que vols que no s'elimini i el resultat és aquest, el troç no seleccionat desapareix.
- La segona tasca era reduir el nombre de píxels de la imatge:
Aquesta tasca bàsicament era reduïr el tamany de la imatge, com es pot veure es més petita que la original. La original era de 2560x1920 píxels mentre que aquesta és de 2200x1650 píxels.
Això ho he pogut fer mitjançant el botó que dona la opció a Escalar.
- L'úlima tasca era retocar la imatge:
Aquesta tasca consistia en treure algo de la imatge, retocar-la, i el que jo he tret ha sigut el color en algunes parts de la foto mitjançant un botó que es diu: Herramienta de relleno. He utilitzat el color negre i per tant he tret color de moltes parts donant així un efecte bastant interessant, com si fós de nit.
diumenge, 23 d’octubre del 2011
Copiar no és robar
A una sessió de GTIC de la setmana passada vem treballar el tema de copiar i robar. A simple vista sembla molt fàcil i molt clar, però vem veure que no era així gràcies a uns exemples que el Jordi ens va proposar que analitzessim. La conclusió va acabar sent que robar algo físic és menys greu que robar alguna cosa, sigui imatge, canço o presentació, per la xarxa. Per aquest motiu existeixen les llicències i drets d'autor, que són molt importants a l'hora "d'agafar" coses d'internet.
Aquí us deixo un vídeo en el qual explica una mica aquest fet de copiar i robar:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ef-OExpQEcU
La llengua oral formal
A la sessió de COED de la setmana passada vam treballar molt la llengua oral, en concret la llengua oral formal. Són molt importants les diferents parts que hi podem trobar i les diferents característiques:
Descripció
A una sessió de COED vem tractar el tema de la descripció. Ens van repartir un dossier on explica molt bé la idea de descripció i els diversos tipus que hi han. De forma més resumida us deixo aquí les idees principals que en vaig treure:
La descripció és un mode d'organització del discurs que pretén representar lingüísticament persones animals, objectes, paisatges, èpoques, sentiments, etc. Es poden descriure tots els aspectes de la realitat, tant concrets com abstractes.
WIKIPÈDIA
A la sessió anterior de GTIC, amb el meu grup de treball, vem completar un wiki que parlava dels Esports d'Equip ja que vem poder comprovar que la definició que hi havia posada era molt pobre. Després de crear-nos el compte vem poder-ho modificar. Aquí us deixo el link perquè pogueu veure com va quedar.
diumenge, 16 d’octubre del 2011
Gramàtiques del silenci
A l'assignatura de Comunicació Oral, Escrita i Digital estem tractant el tema de la comunicació verbal i la comunicació no verbal i la importància que té cada una. Al nostre grup ens va tocar resumir un article molt interessant que es titula Gramàtiques del silenci, i en vem recollir les idees principals que us mostro a continuació:
dimarts, 11 d’octubre del 2011
diumenge, 9 d’octubre del 2011
Conferències de Sir Ken Robinson
En les dues conferències Ken Robinson planteja un canvi radical en l’educació i en la manera de tractar la creativitat.
Les dues conferències duren uns 20 minuts. Podrien fer-se pesades però no ho són ja que Robinson té una gran facilitat per parlar en públic, és molt bon orador. És reconegut a nivell mundial, les seves conferències atrauen i són molt interessants ja que fins i tot s’atreveix a fer bromes, el públic riu i gaudeix i per tant hi posa més atenció. Un altre punt fort és que posa molts exemples reals i defensa i argumenta molt bé els seves idees.
Ken Robinson al parlar en aquestes conferències no fa servir cap suport audiovisual com un power point per ajudar-se i facilitar el discurs, tot i així no hi ha res improvitzat, ell sap què ha de dir a cada moment, el seu discurs és molt estructurat i ha de calcular el temps que dedica a cada tema perquè només té vint minuts per exposar totes les seves idees i tot el que ha d’explicar al públic.
Aquí us deixo una de les conferències:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=nPB-41q97zg
Aquí us deixo una de les conferències:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=nPB-41q97zg
dissabte, 1 d’octubre del 2011
Subscriure's a:
Missatges (Atom)