dijous, 29 de desembre del 2011

Com parlar bé en públic

A l'assignatura de COED vam haver de llegir-nos un llibre titulat "Com parlar bé en públic". Explica que és el més important per poder parlar bé davant d'un públic, explica alguns trucs i la importància d'alguns trets.
Amb aquest llibre vam haver de fer la tasca de resumir els sis primers capítols remarcant les idees principals, i el meu resum és aquest:

diumenge, 11 de desembre del 2011

Sessions de recitacions de poemes

A l'assignatura de COED durant quatre divendres seguits hem estat fent les recitacions de les poesies que haviem escollit.
Jo en concret vaig escollir una poesia de Miquel Martí i Pol titulada Lletra a Dolors. Fa unes setmanes vaig fer una entrada on es pot veure el poema, us deixo el link de l'entrada aquí per si hi voleu donar una ullada.

divendres, 2 de desembre del 2011

Gliffy, els fluxogrames

Avui a GTIC ens han explicat el tema dels fluxogrames. Per treballar-los farem servir el programa Gliffy.

Amb el programa Gliffy hem hagut de crear un fluxograma, el tema era "travessar una cruïlla". Aquí us mostro el fluxograma que he realitzat:



Glogster

Avui a la sessió de GTIC hem treballat amb el programa Glogster, i hem hagut de crear un Glog.


El Glog que he creat és el següent:

http://www.glogster.com/lenapm93/felicitat-i-alegria/g-6lt51e6ko6hotiv8546sva0





Com es pot observar el meu Glog simbolitza la felicitat i l'alegria i per això he escollit aquests colors i aquestes imatges.


CMapTools

Avui a la sessió de GTIC hem utilitzat el programa CMapTools per crear un mapa conceptual.
L'activitat consistia en passar el text que teniu a continuació a mapa conceptual. El resultat ha estat aquest:

El mapa conceptual havia de ser d'un text que parlava del Dinar de Nadal, i el que jo he realitzat ha quedat així:









dimecres, 30 de novembre del 2011

El meu prezi

Per l'assignatura de GTIC hem hagut de crear un prezi cadascú explicant què és el prezi. Havia d'aparèixer una metàfora visual. Aquí us deixo el meu prezi:

http://prezi.com/vabqvfp72mmp/present/?auth_key=rmuuf0p&follow=nyij8-ut9zd-

diumenge, 27 de novembre del 2011

Prezi

El Prezi és una aplicació de presentació online i una eina narrativa, que utilitza un sol espai en comptes de diapositives tradicionals i separades. Els textos, imatges, vídeos o altres objectes de presentació són posats en un espai infinit.

diumenge, 20 de novembre del 2011

Digues de què parlaràs, parla'n i digues de què has parlat

A una sessió de COED vàrem tractar l'estructura del discurs, la qual consisteix en: Introducció, desenvolupament i conclusió.

  • Introducció: es presenten el tema i els objectius. És quan el nivell del públic és més alt i s'ha d'aprofitar, hem de ser efectius i conquistar el públic.
  • Desenvolupament: es transmeten les informacions en un cert ordre lògic. Hem de captar l'atenció, amb exemples, humor...
  • Conclusió: es fa una síntesi final i es tanca el discurs.

dilluns, 14 de novembre del 2011

Windows live movie maker

A la sessió anterior de GTIC vam treballar el tema del vídeo.
El programa que vam fer servir va ser el Windows Live Movie Maker. Vam agafar un vídeo d'uns 7 minuts, el qual vam haver de fer que durés aproximadament un minut, i haviem d'afegir animacions, efectes visuals, títols... Per últim hem hagut de penjar el vídeo al youtube, aquí us el deixo, espero que us agradi!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=e9wt2V-Gon4

dissabte, 12 de novembre del 2011

Conceptes bàsics de la imatge digital

A GTIC vam treballar el tipus d'imatge anomenat mapa de bits, que és aquell en el que la imatge es composa en una àrea rectangular a partir d’una matriu de punts anomenats píxels. Les generem amb una càmera de fotos, un scanner,.... i manipulem amb el programa lliure Gimp o el Photoshop d’Adobe. 

Anuncis publicitaris

A COED vem treballar el tema de la publicitat i els anuncis.

Els anuncis publicitaris ja apareguin a la televisió, a la ràdio o als diaris, tenen tots un mateix objectiu: promocionar i vendre un producte o servei, convèncer a la persona que mira l'anunci que compri el producte. De vegades per aconseguir que la gent compri productes es fan anuncis poc apropiats que poden perjudicar a algunes persones.
Les imatges d'un anunci són el que més impacten i el que més crida l'atenció.

Aquí us deixo dos anuncis publicitaris:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=D1wuvD4IWKs



http://www.youtube.com/watch?v=GUUyRck9HNw&feature=player_detailpage

Poema



Miquel Martí i Pol:


Lletra a Dolors


Em costa imaginar-te absent per sempre.
Tants de records de tu se m'acumulen
que ni deixen espai a la tristesa
i et visc intensament sense tenir-te.
No vull parlar-te amb veu melangiosa,
la teva mort no em crema les entranyes,
ni m'angoixa, ni em lleva el goig de viure;
em dol saber que no podrem partir-nos
mai més el pa, ni fer-nos companyia;
però d'aquest dolor en trec la força
per escriure aquests mots i recordar-te.


dimecres, 9 de novembre del 2011

Exposició fotogràfica


Descripció:

Físicament la Iria és una noia amb unes faccions molt fines, té el cabell ondulat i negre, els ulls grossos i de color verd clar i és blanca de pell. És una noia molt esportista, està primeta i és d'estatura normal.

M’he fixat que la Iria sempre porta moltes polseres, se les canvia cada dia. Són de diferents mides i colors i les combina segons la roba que porta, per tant veiem que és una noia que cuida el seu aspecte, però no d’una manera obsessiva. Tot i així m’he donat compte que hi ha dos polseres que, porti el que porti, sempre se les posa, una  d’elles és la que té color verd i blau intercalats i l’altre és la polsera marró de cuir.
Les porta perquè són d’algú especial per ella i tenen un significat, i amb això podem veure que és una noia sensible i que es preocupa pels altres, s’interessa molt per les persones importants per ella i sempre està disposada a ajudar-les.



dilluns, 7 de novembre del 2011

La comunicació

A l'anterior sessió de GTIC vem treballar el PowerPoint. Vem donar molta importància a una lectura que parla de la comunicació. Aquí us deixo les idees principals que n'he tret:


Avui en dia la majoria de presentacions es realitzen utilitzant programes de presentacions com el Microsoft Power Point. L'orador mostra tots els punts destacats de la seva exposició a través d'una presentació.
Hi ha gent que abusa del Power Point, el qual hauria de ser simplement un recolzament, una diapositiva no ha d'estar plena de text, ha de mostrar només les idees principals, les quals després es desenvolupen explicant-les.
Hi ha centres on els alumnes es podrien limitar a estudiar els PowerPoints que els dóna el professor.


dimarts, 1 de novembre del 2011

Flickr



A l'anterior sessió de GTIC parlant de les llicències Creative Commons, vem haver de buscar la llicència  d'una imatge d'aquesta web, Flickr.

Flickr és un lloc web per a organitzar fotografies digitals que funciona com una xarxa social. És un servei molt utilitzat pels usuaris de blocs com a dipòsit de fotos.


GIMP

El Gimp és un programa de GNU per al tractament d'imatges, creat per voluntaris i distribuït sota la llicència GPL.

Serveix per processar gràfics i fotografies digitals. Els usos típics serien:

  • Creació de gràfics i logotips.
  • El canvi de mida i retallat de fotografies.
  • El canvi de colors.
  • La combinació d'imatges usant capes.
  • L'eliminació d'elements no desitjats de les imatges.
  • La conversió entre diferents formats d'imatges.

DELICIOUS

Delicious és un servei de gestió d'adreces d'interès socials a través del web. Permet pujar a la xarxa les adreces d'interès de manera que són consultables a través d'internet i no només en local. També en facilita la categorització amb paraules clau, les etiquetes, i això agilitza la localització. També permet compartir amb altres usuaris aquestes adreces.


diumenge, 30 d’octubre del 2011

Què és el llenguatge? Què és la llengua?

A COED, en una sessió, vam haber de resumir la idea de llenguatge i llengua, de manera que quedés clara la diferència entre els dos ja que són diferents. A continuació trobem el meu resum i les idees que en vaig treure:



Creative Commons







Creative Commons és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduïr les barreres legals per a compartir treballs creatius.
Aquesta organització ofereix diferents llicències que engloben des del sistema tradicional de drets d'autor fins al domini públic.

La composició del text: planificació, composició i revisió

A l'anterior sessió de COED ens van repartir un dossier que parla de la composició del text i vam estar tractant-lo durant una part de la classe. Jo aquí us en deixaré les idees principals:

Vídeo y educación

Avui a la sessió de GTIC hem estat parlant del capítol 1 del llibre Vídeo y educación que ens havíem de llegir.
Hem donat molta importància a una idea en concret la qual hem tractat durant gairebé tota la classe. Aquesta idea parla del cervell i dels seus dos hemisferis, el dret i l'esquerra, i les funcions que tenen cada un.






    dimarts, 25 d’octubre del 2011

    Imatge

    Aquesta activitat consisteix en penjar una imatge aquí al bloc i després penjar la mateixa tres cops més però amb diferents modificacions.


    • La imatge original és la següent:

















    • La primera tasca era retallar un fragment de la imatge original:

















    He retallat la foto original de manera que no es vegin tants edificis i es vegi molt més l'edifici principal, l'Empire State. Es retalla la imatge fent click al botó que té la funció de retallar, llavors selecciones el troç que vols que no s'elimini i el resultat és aquest, el troç no seleccionat desapareix.




    • La segona tasca era reduir el nombre de píxels de la imatge:

















    Aquesta tasca bàsicament era reduïr el tamany de la imatge, com es pot veure es més petita que la original. La original era de 2560x1920 píxels mentre que aquesta és de 2200x1650 píxels.
    Això ho he pogut fer mitjançant el botó que dona la opció a Escalar.




    • L'úlima tasca era retocar la imatge:

















    Aquesta tasca consistia en treure algo de la imatge, retocar-la, i el que jo he tret ha sigut el color en algunes parts de la foto mitjançant un botó que es diu: Herramienta de relleno. He utilitzat el color negre i per tant he tret color de moltes parts donant així un efecte bastant interessant, com si fós de nit.

    diumenge, 23 d’octubre del 2011

    Copiar no és robar

    A una sessió de GTIC de la setmana passada vem treballar el tema de copiar i robar. A simple vista sembla molt fàcil i molt clar, però vem veure que no era així gràcies a uns exemples que el Jordi ens va proposar que analitzessim. La conclusió va acabar sent que robar algo físic és menys greu que robar alguna cosa, sigui imatge, canço o presentació, per la xarxa. Per aquest motiu existeixen les llicències i drets d'autor, que són molt importants a l'hora "d'agafar" coses d'internet.

    Aquí us deixo un vídeo en el qual explica una mica aquest fet de copiar i robar:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ef-OExpQEcU

    La llengua oral formal

    A la sessió de COED de la setmana passada vam treballar molt la llengua oral, en concret la llengua oral formal. Són molt importants les diferents parts que hi podem trobar i les diferents característiques:

    Descripció

    A una sessió de COED vem tractar el tema de la descripció. Ens van repartir un dossier on explica molt bé la idea de descripció i els diversos tipus que hi han. De forma més resumida us deixo aquí les idees principals que en vaig treure:

    La descripció és un mode d'organització del discurs que pretén representar lingüísticament persones animals, objectes, paisatges, èpoques, sentiments, etc. Es poden descriure tots els aspectes de la realitat, tant concrets com abstractes.

    WIKIPÈDIA

    A la sessió anterior de GTIC, amb el meu grup de treball, vem completar un wiki que parlava dels Esports d'Equip ja que vem poder comprovar que la definició que hi havia posada era molt pobre. Després de crear-nos el compte vem poder-ho modificar. Aquí us deixo el link perquè pogueu veure com va quedar.

    diumenge, 16 d’octubre del 2011

    Gramàtiques del silenci

    A l'assignatura de Comunicació Oral, Escrita i Digital estem tractant el tema de la comunicació verbal i la comunicació no verbal i la importància que té cada una. Al nostre grup ens va tocar resumir un article molt interessant que es titula Gramàtiques del silenci, i en vem recollir les idees principals que us mostro a continuació:



    diumenge, 9 d’octubre del 2011

    Conferències de Sir Ken Robinson

    En les dues conferències Ken Robinson planteja un canvi radical en l’educació i en la manera de tractar la creativitat.
    Les dues conferències duren uns 20 minuts. Podrien fer-se pesades però no ho són ja que Robinson té una gran facilitat per parlar en públic, és molt bon orador. És reconegut a nivell mundial, les seves conferències atrauen i són molt interessants ja que fins i tot s’atreveix a fer bromes, el públic riu i gaudeix i per tant hi posa més atenció. Un altre punt fort és que posa molts exemples reals i defensa i argumenta molt bé els seves idees.
    Ken Robinson al parlar en aquestes conferències no fa servir cap suport audiovisual com un power point per ajudar-se i facilitar el discurs, tot i així no hi ha res improvitzat, ell sap què ha de dir a cada moment, el seu discurs és molt estructurat i ha de calcular el temps que dedica a cada tema perquè només té vint minuts per exposar totes les seves idees i tot el que ha d’explicar al públic.


    Aquí us deixo una de les conferències:


    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=nPB-41q97zg

    dilluns, 26 de setembre del 2011

    Interactivitat

    Edu3.cat


    Aquest vídeo ens explica com els ordinadors s'han convertit en màquines per comunicar-nos.

    dimecres, 21 de setembre del 2011

    Vídeo sobre TIC i educació



    Aquest vídeo ens parla sobre la importància que han anat agafant les TIC al llarg dels últims anys i com són de necessàries avui en dia.

    dijous, 15 de setembre del 2011

    Presentació

    Hola a tots!

    Em dic Lena Pallarès i tinc 18 anys. He estudiat a l'escola Claret i ara estic cursant el primer curs del grau d'Educació Infantil a la Universitat Ramon Llull.

    Aquest bloc s'actualitzarà cada setmana i aniré penjant articles i notícies interessants, treballs i informació d'aspectes treballats a classe.

    Espero que en gaudiu i que us agradi!